мисли зелено

8 предимства на готвенето вкъщи (част 1)

Що се отнася до храненето на тялото и ума, нищо не е по-добро от приготвянето на храната вкъщи, с качествени продукти и поднесено с любов. Ако не сте го правили досега, изпробвайте го в продължение на няколко дни. Ще усетите разликата в това как се чувства семейството, докато работите заедно в кухнята. Ето и ползите на приготвянето на храна вкъщи.

1. Спестява пари
Опакованите и готови ястия могат да ви струват значително повече, отколкото ако ги приготвите вкъщи. Може да спестите не малко, дори и само ако на работа носите за обяд, това което е останало от вечерята. Друг начин е да купувате продукти в по-големи количества, да замразявате част от тях, както и да приготвяте повече вегетариански ястия.

2. Спестява време
Времето необходимо да стигнете до ресторанта (дори и само търсенето на място за паркиране), поръчването, чакането на самата поръчка и прибирането вкъщи е напълно достатъчно да приготвите лека салата, ястие и дори десерт и бавно да се насладите на вечерята си.

3. По-малко сол и наситени мазнини
Производителите на хранителни стоки и готвачите в ресторантите използват доста сол и мазнини, за да придадат по-добър вкус на продуктите. Да не говорим за овкусителите, ароматите и консервантите, напълно ненужни на тялото ни. Приготвянето на храна вкъщи ви дава възможност да контролирате тези количества. Това от своя страна намалява риска от увеличаване на теглото и запушване на артериите.

4. Балансирано хранене
Отделете малко време за планиране на седмичното меню. Не само ще спестите време и пари, но и може да планирате ястия балансирани на протеини, въглехидрати и мазнини, както и всички важни витамини и минерали. Когато се храните балансирано, тялото се чувства добре, по-рядко усещате глад, а това от своя страна предотвратява късните вечерни закуски.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*