мисли зелено

Грижи за кожата през зимата

 • Обгърнете лицето си с нежност

Натопоете хавлиена кърпа в гореща вода и я изцедете внимателно. Поставете я върху лицето си и натиснете леко с ръце докато изстине. Повторете 2-3 пъти, за да сгреете епидермиса в дълбочина.

*Внимавайте водата да не е прекалено гореща! Може да засегнете капилярите и кожата да се зачерви.

 • Срещу неприятното действие на вятъра и студа

Резките промени и външни агресии изсушават кожата. Направете подхранваща маска на лицето и врата, свалете след 15 мин. с влажен памук и подсушете. Правете 1-2 пъти седмично.

 • Преди да излезете от вкъщи намажете лицето с хидратантен подхранващ крем. Той предпазва от студ и възстановява клетките.
 • Предпазете ръцете от режещия студ.

Епидермиса не отделя мазна субстанция, която да оформи предпазващ филм. Редовно използвайте хидратиращ защитен крем. За ръцете може да си позволите и по-мазни емулсии.

 • От студа страдат и устните. Добре е да ги предпазвате с безцветен гланц. Отгоре спокойно може да поставите предпочитаното червило.

Коментари:

 1. tanja каза:

  Чудесна и много лесна за изпълнение грижа за кожата. Препоръчвам я защото опитах! Много добър резултат и възстановява баланса на хидратиране. Доверете се!

 2. Tarna каза:

  Топлата кърпа в първата рецепта може да се напръска с няколко капки есенциално или растително масло. Аз ползвам розово и съм много доволна.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*