мисли зелено

Да спестим пари и енергия или т.нар. Green Home Building проекти


Възможно ли е да ни плащат само, за да живеем в дома си? Това е нещо, което милиони хора вече правят.Чрез използването на алтернативни енергийни технологии, много собственици са буквално изплатени от компаниите доставчици на енергия за генериране на собствени приходи чрез така наречените “green home building” проекти.

Технологията помага за разработването на съвсем нов усет по отношение на жилищното строителство. Тези проекти вече не са нито уникални, нито са рядкост. В тях слънчевата енергия се включва във всичко – от осветление до климатици, от отоплителни системи до помпите на басейна. Някои имоти включват дори вятърна енергия и използването на компост като част от своята собствена енергийна система.

Компаниите, разработващи подобен вид проекти с батерии за съхранение на слънчева енергия се фокусират върху устойчива, природно целесъобразна архитектура, наред с рециклирането и опазването на околната среда.

Употребата на алтернативни системи за генериране на енергия са помогнали на някои собственици да печелят значителни отсъпки от електрическите компании. Много такива програми днес включват соларни проекти за енергийна мощност.

В САЩ например в повече от 30 щата са развити програми, спонсорирани от енергийни компании, които позволяват инсталирането на възобновяеми енергийни системи удома, което освен всичко носи доходи. Вятърните турбини са най-често използваните системи, инасталирани в съответствие с министерството на енергетиката. Знаете ли, че малка 30 м. вятърна машина с ротори между 8 и 25 м. в диаметър могат да доставят електричество на всички домове и офиси в Косово за една година.

Слънчевите панели са втората най-често срещана възобновяема енергийна система. 50% от средните нужди от електроенергия на семействата могат да бъдат изпълнени с 24 100 W слънчеви панели, инсталирани на покрива.

В много щати министерството на енергетиката и енергийните компании предлагат на клиентите значителни отстъпки по проекта и това може да намали първоначалната цена на слънчевата инсталация. Клиенти, които инсталират възобновяеми източници могат да продадат излишните мощности обратно към електрическата компания. Много къщи в САЩ са включени понастоящем в програми като тези.

Това ни доказва, че екосъобразните строителни проекти удома могат да се включат в подобни държавни програми в полза на собственика или бизнеса. Една изключително разумна инвестиция, която се възрвъща в бъдеще.

Преди двадесет години идеята за собсвена възобновяема енергийна система удома е звучала пресилена, и дори смешна. Изграждането на зелен дом, който не просто спестява разходи за енергия, но и ни носи приходи вече е реалност. Тази концепция далече надхърля икономията; тя представлява и промяна в системата на електроразпределението.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*