мисли зелено

Запознайте се с ‘Нейно величество’- първата рокля, която прочиства въздуха

Познаваме ги отблизо- те са рокли, които впечатляват, символизират успех, способни са да накарат другите да приковат вниманието си към Вас… Да, но нейно величество е първата рокля, която прочиства въздуха. Сътрудничеството между Шефийлдския университет, Моден колеж в Лондон и Университета в Ълстър ражда идеята за роклята, която е част от по-голям проект, който ангажира обществеността и обвързаността с науката за замърсяването на околната среда. Компанията “Catalytic Clothing” проучва нови материи, които могат да подобрят условията в околната среда. Първата рокля, която прочиства въздуха е прототипа на хоризонта, който ще генерира нова вълна от дизайнерски решения и еко мода на световно ниво. Според дизайнерите, ‘нейно височество’ е смел експеримент, който илюстрира как материите могат да елиминират замърсителите в околната среда и по този начин да ни помогнат да дишаме по-леко.

Дишай по-леко
‘Нейно Величество’ е мистерия. Въпреки че тя бе официално представена в Университета в Шефийлд през октомври 2010, доста детайли са все още забулени в мистерия. Предварително оповестените данни показват, че роклята е направена от напръскан бетон и има вградени пречистващи околната среда технологии.
Въпреки че ‘Нейно Величество’ е представена като изкуство, науката, която стои зад нея може да произведе облекла, които подобряват здравето и укрепването на дихателните пътища.
Мода, която подобрява начина на живот? Заслужава си да помислим по въпроса и да търсим алтернативните решения, които ще ни помогнат да водим един по-чист, активен и здравословен живот.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*