мисли зелено

Колко “зелен” е вашият домашен любимец? Замисляли ли сте се досега над това?

Повечето от нас чувстват своите домашни любимци като неразделна част от семейството си.

“Най-зеленото” решение, свързано с бъдещ домашен любимец, е да го осиновите от някой приют. По този начин вие ще му дадете шанс за нов живот във вашето любящо семейство, а и може да  го спасите от евентуална евтаназия, която  често се използва като решение на проблема с бездомните кучета в България. Освен, че ще спасите куче от приюта, няма да подкрепите и т.н. Puppy mills (ферми, отглеждащи животни по особено жесток начин, използващи ги само за разплод).

Изборът на храна и играчки са важни моменти от зеления начин на живот на вашия домашен любимец. Вашето животно ,освен много обичано, заслужава и да се храни с качествена храна.  Подобно на детските играчки, и за производството на голяма част от играчките за домашни животни се използват опасни материали. Пред вид липсата на контрол на пазара, голяма е вероятността вашият домашен любимец вече да притежава такава играчка.

Стъпките, които ви съветваме да следвате:

1. Осиновете домашен любимец. Посетете сайта www.arsofia.com и си изберете един от красивите бездомни сладури там. Всички са обезпаразитени, здрави и очакват вашата обич.

2. Хранете вашите любимци добре. Потърсете марки храни, които съдържат само натурални продукти. Избягвайте храни, произведени от субпродукти. Други нежелани съставки в храните за животни са токсичните пестициди, консерванти или храни, обявени като опасни за консумация от човека.

3. Купувайте по-малко и по-здрави играчки. Обърнете внимание на играчките произведени от памук, рециклиран каучук или сплъстена вълна-филц.

И не забравяйте: Любовта към хората, минава през любовта към животните!

*Сладурковците на снимките са oт приюта в Богров. Посетете сайта на Animal Rescue Sofia. Там може да ви чака вашият приятел, който копнее да стопли дивана и сърцето ви

Коментари:

 1. Edna каза:

  Много добра статия! На стената срещу мен виси календар на Анимал Рескю София. Уникално красиви и вълнуващи снимки на кучета от приюта в Богров – Дарма, Алана, Точка, Рижко…. Ако можете, подкрепете ги и финансово, много добра работа вършат АР София

 2. bainiki каза:

  И не забравяйте: Любовта към хората, минава през любовта към животните!

 3. funstruction каза:

  Моя си е съвсем зелен, защото е костенурка 🙂

 4. zdravoslovnohranene каза:

  Добър съвет за осиновяването, браво!

 5. Рая каза:

  Хубава статия. Би било интересно ако конкретизирате съставките в консерви и сухи храни за ку4ета, които са опасни за тях. Също така, аз бих искала да храня ку4ето си с продукти от соя вместо истинско месо, дори тои вид храна да ми излиза по-скъпо. Ще е полезно да се знаят кои са такива.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*