мисли зелено

Висшата мода и зеления свят- Вивиан Уестууд прави шикозна лимитирана колекция от рециклирани чанти


Няма начин да не сте чували за Вивиан Уестууд, дива, екстравагантна, британска дизайнерка с розова коса, която е пионер на модата от времето на зараждането на фънк манията. Извинете ни, тя практически създаде фънк рока и със сигурност облече първите в този музикален жанр.
Уестууд е известна със своето екстремистко мислене. Тя е еко активист и талантлив дизайнер едновременно. Стига сме я хвалили, а нека споделим с вас защо тя е фокуса на тази статия.

Вивиан участва в Ethical Fashion Africa Project с своите три лимитирани серии чанти, направени от рециклирани материали. Има три стила, с които се характеризират уникалните чанти: Сърцето на Gaia (снимка 2), Get a Life (снимка 3) и Orb /Орбита/(снимка1).  Gaia е направена от стари, разкъсани сафари палатки. Другата чанта, която наподобява банер, е изработена от рециклирани материали, използвани за реклами. Всяка чанта струва 158 долара и събраните средства отиват изцяло за важното бизнес начинание.

Ethical Fashion Africa Project /Проект Африка Етична мода/ е част от международния търговски център, който е обединение на ОН и Световната търговска организация. Те работят съвместно с различни женски общества на самотни майки, вдовици, носители на ХИВ вируса, както и такива, които живеят в условия на крайна бедност.

Това не е благотворителност, а работа. Програмата свързва международни дистрибутори и модни магнати от бляскавия свят на лукса с бедните, живеещи в нищета общества. Проектът се обобщава с идеята да се позволи на международните модни компании да развият продуктови линии, които въплъщават уменията и материалите на хората от Африка, техните общества и дизайнери. По този начин хора от целия свят подават ръка на бедните в Африка и способстват за по-добрия живот на нуждаещата се част от нашето общество. Чрез поръчките към компании като тази на Вивиан Уестууд, някои от най-бедните хора в света ще имат достъп до работа и доход , което впоследствие спомага за по-добрия живот на едно цяло общество.

Коментари:

  1. nasty_girl каза:

    Устойчивото развитие завладя и модата, яко

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*