мисли зелено

Carmina Campus- Лидерът на еко модните чанти


Carmina Campus- най-добрият вестител на еко модата? Тепърва остава да видим дали Carmina Campus ще направи пълна трансформация в света на еко модата, защото това е напълно нов бранд, който е поредното произведение на изкуството от семейството Fendi- едно от най-ярките имена в света на модата. Буквално преведено като ‘песнопения от полето’, чантите Carmina Campus са особено луксозни по своята същност.
Да, но тези симпатични чанти променят отношението ни към висшата мода и лукса, който обиковено е съпътстван с голям разход на материали. Всички чанти са направени от напълно рециклирани материали, за да изглеждат едновременно ефектно и елегантно, и да въплъщават всички характерстики, които само една еко чанта може да предложи. Следвайки примера на Вивиан Уестууд, Carmina Campus ще заделя по-голямата част от печалбата си за благотворителност. Ние се чудим обаче щом Fendi “жертва”  печалбата си в името на добрата кауза, защо Chanel, Prada и други големи модни брандове не ги последват в това красиво начинание?


Нека се спрем днес на еко чантите, които са в акцента на статията и да забравим за суетата на Коко Шанел. Използвайки всяка креативна комбинация от рециклирани материали, чантите на Carmina Campus са своеобразна смесица от брезент, чадъри за градина, промишлени отпадъци, парчета изкуствена кожа, стари тъкани, както и други рециклирани предмети като метални капачки бутилки за завършване на цялостната композиция. Всяка чанта е уникална сама по себе си и съответно цените на това ‘еко изкушение’ варират значително като най-скъпата чанта е около 500 паунда. Да си поемем дъх след тази цена и да продължим с вълшебната история на Carmina Campus.
Въобръжението на този успешен бизнес се крие в креативния ум на Илария Вентурини Фенди, дъщерята на Анна Фенди. Отгледана в атмосферата на вдъхновяващия семеен бизнес, тя израства доста ангажирана с управлението на органичната ферма. Ето как тя осъзнава, че производството на потребителски стоки може да бъде пречупено през призмата на еко мисленето, за да се получат невероятни еко предмети, които не вредят на природата и хармоничния ни свят. Използвайки своето модно ноу-хау и очарователни елементи, Илария Фенди започва да работи съвместно с талантливи занаятчии, за да създаде серия от чанти и да финансира социални кампании в подкрепа на жените от третия свят.
Работейки с неправителствени организации, локализирани предимно в Африка, много от модните линии за благотворителната кауза са тематични.
Баочанта? Чанта, която ни показва мъдростта на дървото боабаб. Тези чанти са декорирани с голяма бродерия, дело на жените от Африка, както и изображение на дървото боабаб на предната част на чантата. За всяка продадена чанта, 20 евро ще бъдат заделяни във фонда за подкрепа на кампанията ‘Осинови Майка’.

Stop FGM чантите са част от кампанията за спиране увреждането на възпроизводителните женски органи. От едната страна е поставено STOP FGM! логото, а другата страна се изработва от всички видове рециклирани парчета, завършени с капачки на бутилки и метални ленти.
В едно интервю Вентурини Фенди споделя “Натрапчивото пазаруване няма смисъл. По-добре за нас е да отделим време, за да съберем подробна информация за всеки предмет и дреха, които купуваме, да научим как е бил направен и от кого. Ние трябва да се върнем назад във времето, за да се научим да ценим нещата като предотвратяваме прекомерното използване на ресурси.”

Коментари:

  1. Хороскопи каза:

    Трябва да подкрепяме екологията по всякакъв начин, все пак нашите деца ще живеят утре в този свят

  2. Таня каза:

    Да подкрепим екологията по някакъв начин, все пак и нашите деца живеят в този свят!

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*