мисли зелено

Сладки къщички като яйчица- 90% рециклируеми материали

Възприета от Роберто Касати и група тоскански инженери, тази очарователна, но и също така интелигентна къщичка е известна като ‘KasaUovo‘ или Къщата-яйце. Тези мини къщички едва 70 кв.м. са от устойчиви смесени материали, а именно отпадък от дървесина и захвърлени гуми от коли.

Не се подвеждайте от детинската опростеност на тези къщички, от ярката цветова схема или от формата на ‘яйце’. Формата е съвсем тенденциозно избрана, тъй като спомага за енергийната ефективност. Нещо повече, къщичките-яйца използват комбинация от турбини, задвижвани от вятъра и в същото време са едни съвсем традиционно конструирани жилища.

Нещо повече, те са така проектирани, че да са устойчиви на земетресения. Тези уникални къщички се състоят от вътрешни енергоспестяващи мембранни изолационни бариери, които разделят и двата етажа.

Тази очарователна, но и иновативна композиция наистина се очаква да се отличи от станалите наскоро модерни архитектурни решения като сглобяемите американски къщички, както и  модулните мебели у дома.

Коментари:

  1. escort каза:

    Интересно…. И после ще разправят, че не било всеки ден Великден!! 🙂

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*