Продукти:
2 ч. брашно
1 1/2 ч. меласа
2/3 ч. гореща вода
1/2 ч. маргарин
1/2 ч. захар
2 ч.л. джинджифил
2 ч.л. канела
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода за хляб
За глазурата:
230 г. крема сирене
1/4 ч. маргарин
450 г. захар
2 ч.л. ванилия
лимонова кора
За декориране – шоколадови или захарни пръчици (дребни плодове или ядки по избор)
Сложете брашното, джинджифила, канелата солта и содата в голяма купа и ги разбъркайте добре. Пригответе тавички, предварително намаслени и сложете хартия за печене. Намажете и хартията с маргарин. Смесете горещата вода и меласата. Разбийте маргарина и захарта. Към вече разбърканата суха смес добавете малко от маргарина със захар и малко от меласата и разбъркайте хубаво. Добавяйте по-малко от 2-те смеси и бъркайте. Загрейте фурната на 180 градуса. Излейте сместа в тавичката и печете 30-40 мин. Докато изстине напълно, разбийте всички продукти за глазурата до получаване на гладък крем. Изрежете с формичка кръгчета от изпечения блат. Намажете половината с глазура и върху всяко парченце сложете второ. Използвайте шприц за декориране на горната част. Поръсете с шоколадови или захарни пръчици, дребни плодове или ядки по избор.
Споделете вашето мнение