мисли зелено

Как избираме…. очила!

Често си вредим в името на красотата и рискуваме да се разболеем или да получим травма. Някои от вещите, които смятаме за незаменими могат да са сериозна заплаха за здравето ни.

Когато избираме очила, се увличаме от тенденциите за цвят и форма, но замисляме ли се какво наистина купуваме? Често пренебрегваме истинското предназначение на очилата- да предпазват очите ни от вредните ултравиолетови лъчи. 100-процентова защита няма. Дори и очилата, които отговарят на международните стандарти, не предпазват изцяло от вредните лъчи, които се промъкват ту отгоре, ту острани.
Един от недостатъците на некачествените евтини очила е лошата конструкция. Поради това очите се напрягат много, което води до главоболие. Сигурно сте попадали и на неудобни рамки, които притискат определени зони. Резултатът – отново главоболие. Специалисти твърдят, че носенето на некачествени очила, може да бъде много по-вредно от неносенето на очила изобщо.
Неслучайно хората са казали, че не се пести, когато става въпрос за здраве. Бъдете много внимателни в избора на очила. Не пестете от зрението си и купувайте очила с международен сертификат. Пробвайте много модели, докато изберете най-подходящия и удобен за вас. За да избегнете малките бръчици около очите, изберете по-тъмни стъкла, особено ако прекарвате навън повече време.

Коментари:

  1. squash каза:

    Много точно казано “не пестете от зрението си” еднолевовите очила без значение дали ги купуваме от улицата или от магазин за часовници!? Примерно не притежават UV филтър и по-скоро са вреден аксесоар. Те няма да пазят очите, дори обратното. Очилата с филтри са в оптиките. Факт.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*