мисли зелено

Лятото суши кожата, есента я освежава

  • За лицето – попарете с кипяща вода 2 с.л.  цвят от лайка. Като изстине сместа, прецедете и с цвета изтрийте лицето и шията, а после изплакнете с чая. След това направете маска. Всички маски се свалят с памучен тампон, напоен в охладения чай от лайка.
  • Маските от сезонни плодове и зеленчуци с прибавка от няколко капки зехтин, ще запасят кожата с полезни елементи. Те са необходими през есента и зимата, когато прекарваме по-голяма част от времето си в затворени помещения или навън при резки атмосферни промени. След маската задължително нанесете хидратиращ крем.
  • За тялото – при всекидневния душ в продължение на седмица трийте кожата няколко минути с ръкавица от хавлиен плат. Без да подсушавате  кожата , увийте цялото тяло с голяма ленена или хавлиена кърпа, за да поеме влагата. След това намажете кожата с тънък пласт (тоалетно мляко или лосион) като втривате добре с масажни движения. Отново се увийте с кърпата и останете така 15 мин. докато кремът попие добре. След първите 7 дни правете процедурата веднъж седмично.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*