мисли зелено

Мебели от кафе? Възможно ли е?

Най-готиното на тези столове е материалът Çurface , от който са направени и който няма да бъде ограничен само до столове. Направен е от рециклирана утайка от кафе и пластмасови отпадъци – но тук не говорим за бутилки, а за отпадъци трудни за рециклиране като хладилници и чайници. Краката са от спасени отпадъчни парчета дърво.
Re-worked, компанията която прави Çurface се описва като “дизайн, ориентиран за управление и използване на отпадъците, и продуктови открития в социалната сфера”. Re-worked започват с облегалки и седалки за столове, но материалът може да бъде използван за направата и на други мебели и предмети. Те още очакват патент за Çurface, но междувременно опознават световния еко-дизайн и иновации. Планират разботването на нов материал на основата на градинска тор за производство на други мебели, както и спално бельо.
Кафето за Çurface, направен от 99 % рециклирани материали, се получава от офиси, заведения и фабрики в Обединеното кралство. Оставащият един процент включва огнеупорни съставки и пигменти (ако използваните пластмасови отпадъци са твърде бели).
Дори и да не сте фен на кафето, не е ли невероятно да сме заобиколени от кафе под една малко по-необичайна форма.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*