мисли зелено

На къмпинг: полезни еко предмети, без които не можете (част 2)

Ето ни и във втора част на нашия скромен наръчник по еко предмети за един поход или къмпинг. Сигурни сме, че сте сложили предишната част в отметки и трепнете за новата тава зелени предложения.

 • Портативна готварска печкаГотварските печки, захранвани от слънчевата светлина, със сигурност са зелено решение за всички къмпинг ентусиасти, които не биха искали да допринесат негативно за глобалното затопляне само, за да си приготвят храна на изпровизирания огън. Днешните слънчеви готварски печки използват директно енергия от слънцето за приготовлението на храната! Е, ако случим на дъждовно или облачно време, ще ни се наложи да сме на диета, но пък най-сетне ще се отдадем на полезните съвети на Пол Брег. Талантливи дизайнери са измислили портативната параболична печка, която събира слънчева енергия, за да затопли маслото в резервоара. Така след като веднъж е затоплено, то може да се използва за приготовление на храната с дни преди да се наложи да го претоплите пак.

 • Weather Mate

Weather Mate е бижуто на Самюел Джоунс. Уникално творение по своя род, този радио тунер, който може да намери множество станции, е захранван от ръчно навиване на манивела. Устройството има вградено фенерче, за да даде предупредително сигнали в случай на нужда и да Ви спаси, ако имате проблем.

 • Sunflower

Sunflower е устройство за зареждане на батерии, което използва слънчевата светлина, за да генерира електричество. След като слънчогледчо е изложен на слънчева светлина, венчелистчетата му се отварят, за да може слънчевите панели за зареждане да се захранят със слънчева светлина и след като слънцето се скрие, цветчетата се затварят и панелите се скриват до следващата слънчева закуска. Освен че ще се радвате на много зелен начин за зареждане на батерии, устройството ще Ви държи също в близост до природата.

 • Active Trax Audio Player

Active Trax Audio Player е симпатично устройство, което всъщност интегрира малък усилвател/ радио, който може да се свърже с iPod. Самото устройство се захранва със соларни панели или ръчно манипулируеми механизми, които позволяват на потребителя да осигури енергия на устройството, за да може то да работи през цялата вечер.

 • Перална машина на къмпинг


Проектирана от Ронг Йонг, частично изпиращата перална машина е създадена като система, която може лесно да бъде пренасяна от потребителите по време на тяхното къмпинг приключение. Тъй като водата не е ресурс в изобилие, устройството позволява изпиране само на част от дрехите Ви, където има петна и по този начин се спестява употребата на много вода в цялостния процес. А да споменаваме ли кой захранва с енергия нашата малка еко пералня?Коментари:

 1. Веселин Вълчанов каза:

  Не знам колко са вкусни изпчечените на този грил кремвирши, но сигурно е, че за изпичането им е необходимо само денят да е слънчев.

 2. funstruction каза:

  Ей сега да се изровя от снега и отивам на къмпинг 🙂

 3. Gloxy-Floxy каза:

  Разбира се! Даже си го разпечатахме и вързахме за раницата! Ама що ни цакаш с тия скъпи еко печки? Моята от кашона беше по на сметка.

 4. viatar каза:

  За еко пералня се сетих от книгата ˝Пътуване с Чарли˝ (ли беше), та там: пълниш една кофа, слагаш дрехите и от друсането по време на пътуването се перат.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*