мисли зелено

Пържени зелени домати

4 големи зрели зелени домати
(трябва да са с големината на обикновени домати, малките са горчиви)
мазнина за пържене
балсамов оцет
За декорация:
чери домати
листенца рукола или спанак
Суха панировката:
1 ч. заревично брашно
1/2 чаша пшенично брашно
1 с.л. сушени италиански подправки
1 ч.л. черен пипер
сол
Мокра панировка
1 ч.ч. мляко
2 яйца
2 3 с.л. вода

Нарежете доматите на филийки и наредете върху кърпа, за да поеме излишната влага. По желание може да ги овкусите предварително със сол и черен пипер. Разбийте продуктите за мократа панировка и разбъркайте добре съставките на сухата. Потопете резенчетата първо в сместа от яйцата и млякото, а после в сухата смес. Пържете до златисто, по около 3-4 мин. от всяка страна в добре загрято олио. Полейте внимателно с балсамовия оцет и сервирайте топли. Декорирайте с чери домати и рукола.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*