Продукти:
2 пъстърви
2 лимона
брашно
дафинов лист
черен пипер
сол
1 голяма глава кромид лук
1 бутилка бира
Почистете и измийте пъстървите и ги оставете да престоят 10 мин. в смес от вода, сока на единия лимон и сол. Отцедете, подсушете и ги изпържете с брашно. Поставете ги в намаслен огнеупорен съд. Нарежете лука и лимона на тънки филийки. Сложете 2-3 дафинови листа. Посолете и добавете черния пипер, малко олио и бирата. Покрийте съда с фолио (или капак) и печете 30 мин. на 240 градуса. Махнете капака и печете още 10 мин. до зачервяване.
Дори и да съм се излъгала и сгрешила.По-добре аз да съм направила грешка, аработата да върви, отколкото да стане късно за намеса.