мисли зелено

Рибата е важна здравословна храна

След дългогодишни изследвания проф. д-р Петер Зованд от Мюнхен е категоричен, че който яде редовно най-малко по 20 г риба средно на ден, намалява с около 50 процента риска да получи инфаркт. Проф. Гюнтер Волфрам дава следния конкретен съвет: “От здравословна гледна точка трябва да ядем риба най-малко два пъти седмично, но три пъти е оптималното количество.” Това е особено нужно за хората от третата възраст.
Учени от много страни изнесоха редица нови важни резултати от техни проучвания, доказващи доста убедително, че рибата не е само здравословна храна, но и своеобразно подпомагащо лекарство. Според някои от учените от всички животински храни рибата е най-здравословна, защото максимално предпазва сърдечно-съдовата система, бъбреците, щитовидната жлеза, жлъчката, кожата. Тя е идеална защита на имунната система, силно активизира мозъка, укрепва зрението и костите.
Вместо обременяващи мазнини рибата съдържа витамини, минерали и други елементи. Само в рибата се съдържа т. нар. омега-3 – мастни киселини, които могат да предпазят човека от сърдечен инфаркт много по-добре, отколкото лекарствата.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*