мисли зелено

Салата от печени чушки и гъби

Продукти за 4 порции:
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 оранжева чушка
10-на по-големи гъби
сока от половин лимон
олио
сол и пипер на вкус
прясна мащерка

Изпечете чушките на скара или барбекю за 12-15 мин. Сложете ги в съд и похлупете, за да обелите по-лесно. Докато чушките се пекат запържете гъбите за минута в загрятото олио и след това ги преместете на барбекюто за около 10-на мин. докато водата в тях се изпари. Нарежете обелените и изчистени чушки и сложете в купа, а гъбите нарежете на дебели резени. Овкусете с олио, лимоновия сок и сол и пипер на вкус. Декорирайте с листенце прясна мащерка.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*