мисли зелено

Слънчево лице oт слънчев плод – лимон

Всички знаем, че лимонът е не просто вкусен плод. Използва се както в кулинарията, така и в бита като натурално и безвредно средство за почистване, както вече ви запознахме. Качествата му не са подминати и в козметиката. Ето няколко бързи маски за красота и свежест, които можете сами да приготвите вкъщи.

  • Хранителна маска – за суха и набръчкана кожа

Пригответе каша от месестата част на половин лимон,  1 с.л. намачкани покълнали царевични зърна, 1 ч.л. мед и разбит жълтък. Оставете на лицето 45 мин.  Отстранете с леко затоплено прясно мляко. Може да използвате и за ръцете и шията.

  • Лимонено-захтинена маска – за застаряваща кожа

Измийте лицето с топла вода и направете парна баня с лайка. Попийте добре кожата и я масажирайте леко с кръгови движения със сока на 1 лимон и ч.л. зехтин. Оставете да действа 30 мин. Изплакнете с топла вода.

  • Маска за освежаване – подходяща за всеки тип кожа

Пригответе от равни части лимонов сок, несварено краве мляко и мед. Оставете да действа 20-30 мин. и изплакнете с хладка вода.

  • Обезмазняваща маска

Разбийте на пяна 1 белтък и сока от 1 лимон. Нанесете, изчакайте 20 мин. и измийте със студена вода.

  • Лимонов лосион

Прибавате 1 ч.л. лимонов сок в чаша минерална вода. Мажете лицето и шията всеки ден. След 20-на минути изплаквайте със студена вода.

  • Лимонов чай

С него може да почистите и освежите кожата на тялото. Варете 15 мин. нарязан на парченца лимон в 1 л. вода. След баня подсушете тялото и намажете кожата с чая. Оставете да изсъхне.

Коментари:

  1. Хороскопи каза:

    Лимонът определено е полезен за кожата ако се съди по статията

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*