мисли зелено

Сок от целина

Най-ценното свойство на суровата целина е съдържащият се в нея голям процент на жив биологично активен органичен натрий. Едно от химическите свойства на натрия е поддържането на калция в разтворено състояние, а точно това е необходимо за човешкия организъм.
Суровата целина съдържа четири пъти повече органичен натрий, отколкото калций. Този факт го прави един от най-полезните сокове за хора, употребяващи концентрирани захари и нишесте.
Калцият се явява като един от необходимите елементи в нашата храна, но той трябва да бъде биологично активен -ОРГАНИЧЕН. Когато която и да е храна, съдържаща калций, се вари или обработва,(както и при въглехидратните продукти) калцият в тях автоматично се превръща в НЕОРГАНИЧЕН, а тези атоми са неразтворими във вода и не могат да служат за храна на клетките, от които те се нуждаят за своето възстановяване. Независимо от това ензимите, унищожени при температура 57°С и повече, превръщат тези атоми в мъртво вещество. В резултат тази храна задръства организма, предизвиква болести като артрит, диабет, коронарни нарушения (сърце), варикозно разширение на вените, хемороиди, камъни в жлъчката и бъбреците.
Тези отлагания на неорганичния калций, бидейки мъртъв, с течение на времето се увеличава, ако не се предприеме нещо, за да бъде отстранен. При наличие на биологично активен натрий и при съдействието на други елементи и процеси тези отлагания могат да бъдат остранени от организма.
Натрият играе изключително важна роля във физиологичните процеси в организма.
Един от тези най-важни процеси е разреждането на кръвта и лимфата и предотвратяване на по-силното им сгъстяване. При тези случаи ценен е само ОРГАНИЧНИЯТ натрий, получен от пресните зеленчукови сокове и някои плодове.
Той се явява като един от важните елементи за изхвърлянето на въглеродния двуокис от организма.
Тютюневият дим потиска вкусовите жлези.
Смес от сока на целината с други сокове е изключително полезен и дава феноменален резултат при случаи на авитаминоза и при други недъзи.
При нервни разстройства, с разстройства на израждане (дегенерация) на обвивката на нервите, с употребяването на сока от моркови и целина помага за възстановяването им.
Целината е много богата на магнезий и желязо, което съчетание е много ценно като храна на клетките на кръвта.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*