мисли зелено

Спанак по италиански

Продукти:
връзка спанак
около 15 чери домата
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
1/4 чаша сух вермут
2 с. л. олио
сол и пипер на вкус

Загрейте олиото на умерен огън в голям тиган или тенджера. Запържете до златисто наситнения лук и смления чесън за около 5 – 7 мин. Добавете чери доматите и вермута и оставете да къкри 10-на мин. Добавете спанака и захлупете за около минута. Когато спанака започне да се свива, махнете капака. Разбъркайте за още няколко минути докато спанака поомекне. Излейте излишния сос ако е много и подправете със сол и пипер.

  • Може да използвате и като сос за паста, като добавите 1 с. л. доматено пюре за сгъстяване.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*