Продукти:
1 1/2 ч. жълт грах
1 ч. червена леща
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 сушени люти чушки
8 листа къри
1 ч.л. сол
1 ч.л. куркума
2 с.л. масло
1 ч.л. кимион /на семена/
1/2 ч.л. жълто синапено семе
1/2 ч.л. черно синапено семе
Измийте добре граха и лещата и ги сложете в тенджера с вода (достатъчно за да ги покрие). Добавете куркумата и солта. Оставете да къкри, като разбърквате от време на време. Загрейте маслото в тиган и сложете подправките – кимиона, синапеното семе, листата къри и лютивите чушки. Когато синапа започне да се пука, добавате наситнените лук и чесън. Намалете котлона и оставете за 10-на минути. Когато граха се свари, изключете котлона, добавете запържените подправки и похлупете за 5 мин. Сервира се с ориз или чапати*.
*чапати – вид тънък индийски хляб от пшенично брашно. Пириготвя се без мая.
Споделете вашето мнение