мисли зелено

“Топли” съвети за студените дни

Всекидневно срещаме хора, които кихат, кашлят и подсмърчат, а ние се питаме страхливо дали някой не ни е заразил. Когато мнозината наоколо са болни, трудно е да останеш здрав. Затова да не се доверяваме на случайноста, а сами да си помогнем. Ето как:

  • Приготвяйте си всяка сутрин 1 л. чай от салвия (градински чай) по следния начин – към литър кипяща вода прибавете 2 с.л. салвия и оставете да ври 3 минути. Прецедете го и излейте в термос. Неколкократно през деня пийте  и си правете гаргара. Този чай убива микробите и укрепва имунната система.
  • Всяка сутрин преди да излезете от къщи, изпивайте на бавни глътки 200 мл. сок от червено цвекло (вкусът е малко необичаен и ако не ви харесва, добавете сок от моркови). Съдържащият се в цвеклото бетанин обезврежда попадналите в организма болестотворни причинители и подпомага изхвърлянето им.
  • Дъвчете продължително всяка сутрин и след обяд по 3 сухи хвойнови зърна и после ги изплювайте. Намиращите се в тях вещества силно дезинфекцират устата и гърлото.
  • По същия начин можете да дъвчете и корен от джинджифил, но преди това го накиснете за 1 час в лимонов сок.
  • Ако някой от семейството ви вече се е простудил, поставете върху котлона на печката няколко зрънца тамян. Пушекът силно дезинфекцира въздуха.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*