мисли зелено

Фарфале с целина

Продукти:

500 г. целина

50 г. черни маслини

75 г. сухи домати

1 скилидка чесън

1 малка глава лук

250 г. фарфале ( или други макарони )

4 с. л. зехтин

1 с. л. масло

черен пипер, сол


Измийте, почистете целината и я нарежете на кубчета, а листата на тънки ивици. Изчистете маслините от костилките, а доматите от люспите. Нарежете лука и чесъна на тънко. Кипнете макароните в солена вода. Загрейте зехтина в тиган и запържете лука, чесъна и целината за 5 мин. Прибавете маслините и доматите. Изцедете макароните и добавете сместа, докато са още топли. Подправете с черен пипер и сол.

Коментари:

  1. Alex каза:

    Lesno, prosto i vkusno!

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*