мисли зелено

Знаете ли, че цветовете лекуват?

Хромотерапията е много просто, но силно лечение. Толкова сме свикнали с цветовете и цветните светлини, а нямаме дори представа, че те са свързани с нашата енергия.
Човекът и изобщо живата природа се нуждаят от слънчева светлина, за да живеят. Скорошно научно изследване разкрива, че всяка клетка в тялото излъчва светлина. Живеем в море от енергия, нашето тяло е изградено от енергия. Цветът работи чрез и в нас, във всеки нерв, клетка, мускул. Той е сила, оказваща огромно вляние върху тялото и съзнанието.
Цветовете и светлината се използват за лечение от незапомнени времена. Древните египтяни са строили соларни стаи от цветно стъкло. Минавайки през стъклото, слънчевите лъчи обливат пациена. Съвременните лечители използват още цветни гелове, както и киснене в цветна вода.
Днес много лекари използват цвета и светлината по интересни начини. Някои терапевти използват механични светлинни кутии с трептяща светлина, която се насочва към очите. Този метод доказано ускорява въстановяването след инсулт и действа изключително добре при хора с хронична депресия. Някои лечители препоръчват носенето на очила с цветни лещи. Цветовете са неразривна част от философията фън шуй. Специалистите смятат, че те имат ключова роля за оптималния баланс на дома и работното място.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*