мисли зелено

10 Невероятни шах комплекта, направени от рециклирани материали

От деня на индустриалната революция, нерециклируемият отпадък остава сериозна заплаха за устойчивото развитие, което е причина за тревогите на много правителства, учени и еко активисти по целия свят. Да, но някои талантливи художници могат да превърнат по успешен начин боклука в уникално произведение на изкуството. Такъв е случая с изумителните комплекти за шах, които ще Ви представим.  Усилията на тези гении запознаха форма на нова епоха в изкуството, която вдъхна живот на шаха завинаги. Настанете се удобно пред монитора и си спомнете хубавите дни от Вашето детство, когато дядо Ви се опитваше да Ви научи ‘правилата на играта’. И така нека поиграем шах с тези 10 уникални шах комплекта от рециклирани материали.

  • Шах от авточасти

Тези миниатюрни авточасти са използвани от дизайнера Армандо Рамирес, за да се получи това уникално бижу пред Вас. Прецизността в осигуряването на метален завършек на комплекта е постигната от внимателно запояване на всеки материал. Това художествено произведение всява респект у всеки, който дръзне да използва безразсъдно ресурсите на природата. Ще иска ли да заплати прахосникът ‘скромните’ 176 долара ?

  • Батериите и шаха

Докато много дизайнери намират рециклирания метал за перфектен материал за шах комплекти, този уникален комплект е резултат от използването на рециклирани батерии. Прекарайте малко време в разпознаване на частите, докато Вашите ‘зелени’ приятели и познати се полюбуват на пъстроцветната гама на комплекта.

  • Октан и шаха

Този изкусно изработен комплект шах е специален подарък за любителите на колите. Вместо да хвърлят старите двигатели в боклука, момчетата от RevMod са решили да направят един от най-тежките шах комплекти правени някога. Всяка от частите в комплекта е създадена на база различни неизполвани части, които са минали своя пазарен жизнен цикъл.

  • Тежката артилерия

Този невероятен комплект е внимателно подбран от разнородни хардуерни компоненти, стара маса и някои химикали. Проектът е бил развит като ‘Направи си сам’ творение, тъй като създателите вярват, че този процес е по-бърз, лесен и крайният резултат също се отличава с голяма оригиналност.

  • Шах от водопроводни части


Този необичаен шах е продукт на въображението на Ерик Клавери. Той представя иноватино решение, което ще Ви учуди приянто. Направен от различни метални части, болтове, гайки, тръби, този комплект за шах, творение на екстравагантен френски гений определя ново определение на класическата шах игра. Уникална идея за подарък, която може да бъде направена според предпочитанията на клиента за сумата от 1300 евро.

  • Scacchie-Re

Scacchie-Re е произведение на двама италиански дизайнери, които използват рециклирани компоненти и врътки от перални, печки и др.

  • Формула 1

Хората, които намират шаха за скучна игра, трябва да помислят пак, тъй като екипът на Формула 1 разбива концепциите за тази ‘умна напредвара’. Този комплект е направен от истински части от F1 тима на Renault. И сумата си заслужава, 36 511 долара е цената на този шах комплект, защото всяко парче използва част от оригиналния автомобил, а дъската е направена от същите влакна като тези, от които е била изработена и съответната кола за Формула 1.

  • Микропроцесора и шаха

32 микропроцесорни чипа са нужни за изработката на този шах като дъската е вътрешната страна на изоставена дънна платка. Пешките и другите компоненти са изработени чрез използването на изхвърлен компютърен хардуер.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*