Продукти:
4 яйца
1 и 1/2 ч. ч. захар
1 к. ч. олио
1/2 пакетче канела
1/2 пакетче бакпулвер
2 ч. ч. брашно
4-5 средно големи ябълки
1/2 к. ч. пудра захар за поръсване
*По ваш вкус може да добавите предпочитани от вас ядки или стафиди.
Отделете белтъците и жълтъците и разбийте до пухкава смес, като сте разделили захарта в двете смеси по равно. След това ги смесете и прибавете олиото, канелата, бакпулвера, настърганите ябълки и накрая брашното, като не спирате да бъркате. Сложете в намаслена и поръсена с брашно тавичка или форма за кекс и печете в умерена фурна. След като е готов сладкиша, поръсете с пудра захар, докато е още топъл.
Споделете вашето мнение