- Превъзходно, малкокалорично средство за убиване на апетита.
- Уравновесяващо: енергията идва от глуциди, а не от мазнини.
- Динамизиращо: ябълката съдържа олигоелементи и витамини (витамин С е пет пъти повече в кората, околкото в месестата част).
- Хидратиращо: съдържа 85 на сто вода.
- Диуретично: богата е на потасиум и бедна на натрий.
- Ефикасно: помага за понижаване на количеството холестерол.
- Успокоява кашлицата, когато е опечена на фурна с мед.
- Добра за храносмилането. Богата е на недразнещи целулозни влакна.
- Добра за зъбите: гризането й повишава тонуса на венците.
- Успокояваща. Изяждането й преди лягане благоприятства съня.
Един от най-вкусните български плодове!
Обожавам ябълки. Ям всеки ден поне по две! Трябва да сме благодарни на плодородната земя, на която живеем, че ни дарява с толкова вкусни и полезни продукти!