мисли зелено

Био и екопродуктите във фокуса на Bio & Eco Expo

Познавате ли био и екопродуктите? Знаете ли с какво те са различни от останалите? А колко са фирмите на пазара? Ако посетите Bio & Eco Expo ще откриете, че био и екопродуктите не са екзотика, а реално съществуващ бизнес.

Виа Експо, БТПП и GreenLiving.BG ви каним да посетите събитието, което ще се проведе в периода  17-20 ноември 2010 г. в НДК, зала 3, ет. 7, София.

 

Интересът към изложението  доказва неговата роля като ефективно средство за популяризиране на този вид стоки и осъществяване на директни контакти между крайни потребители, търговци и производители. Био и екопродуктите са здравословни, със сертификат за произход, отговарящ на високи критерии, тяхното производство е устойчиво и щадящо околната среда. Именно тези предимства ни карат да се замислим дали те ще изместят конвенционалните?

Над 50 изложители ще  представят богато разнообразие от био- и екопродукти – храни, напитки, козметика, опаковки, почистващи препарати, продукти за земеделието, дрехи и екоподаръци. Сред участниците са фирми, предлагащи сертифициращи услуги и консултации.

Организаторите са подготвили интересна съпътстваща програма с теми, които ще провокират интереса на участниците, като им предоставят директни отговори на въпросите:

• Биомърчандайзинг  – как да организираме оптимално своето търговско пространство?

• Как можем да възпитаме децата си да водят здравословен начин на живот –  уроци по биологично и устойчиво земеделие

• Какви са изискванията за контрол и сертификация на биологични продукти?

На 19-ти ноември ще се проведе Биомаркетинг форум. В него ще вземат участие очарователната Йоана Буковска, която ще сподели как артистите подкрепят утойчивия бизнес, а Светла Николова от сдружение Агролинк ще говори по темата “Комуникации в биобранша, кои са посланията към потребителите?”.

Другите акценти са: доставките – връзка производители и потребители, биобизнесът, какво е мястото на биопродуктите в магазините за конвенционални стоки.

Интересна ще бъде и темата за екоетикетирането на текстилни изделия.

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*