мисли зелено

Еко-арт акцията СЛИВИ ЗА СМЕТ в подкрепа на САУНД ИГЛУ

На 21 януари 2011, от 14:30 до 19:30 във варненската галерия „8”, в подкрепа на проекта на Нено Белчев – “САУНД ИГЛУ”, ще се проведе еко-арт акцията „СЛИВИ ЗА СМЕТ”, на която ще се събират никому ненужни – CD и DVD дискове, CD и MP3-плейъри, уолкмени, стари слушалки и тонколони, летвички, винтове, шайби, болтчета и техните гайки и прочие непотребности, с които жителите на Варна не желаят да замърсяват заобикалящата ги среда.

Почти всички от гореизброените предмети имат голям период на разпад в естествена среда.Така участниците в акцията допринасят в две направления, първо – не замърсяват природата и второ – помагат за създаването на произведение на изкуството. Всеки донесъл нещо, пък било то и един CD диск ще получи символичен подарък – малък принт – подготвителна рисунка на проекта.

Проектът „САУНД ИГЛУ” е инсталация изградена от звук, визия, светлина и отделни „архитектурни” модули, в която различни изразни средства намират своята пресечна точка. И ако „архитектурните” модули затварят едно пространство, то звукът отваря друго, което е един нов свят.

От вътрешната страна, всеки един от тези така наречени „архитектурни” модули, е покрит с използвани CD или DVD дискове, в дупката на които има поставена малка слушалка за MP3 или CD-плейър. Всъщност, звукът от слушалките е слаб, но всички заедно създават достатъчно силен и разбираем звук, наподобяващ шепот.

*Галерия “8” се намира на ул. “Братя Шкорпил” №8, гр. Варна

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*