мисли зелено

Възобновяемата енергия може да осигури енергия за света за четири десетилетия напред

С увеличаването на цените на горивата и неадекватните доставки на био гориво, изследователите по цял свят се стремят максимално да използват възстановяемата енергия за едно по-светло бъдеще. Въпреки че възстановяемите енергийни източници не са толкова широко разпространени, както всъщност ни се иска, изследователят Марк Джейкъбсън вярва, че животът на планетата ще се осигурява от възобновяеми източници през следващите четири десетилетия, като ще се подобри използването на сегашната технология.

Ако този доклад е достоверен, то може да спестим огромната цифра от 2.5 милиона до 3 милиона живота на година и по този начин да поставим края на глобалното затопляне чрез намаляване на замърсяването на въздуха и водата. Всичко това не е една ярка картина за невъзможно бъдеще, а осъществим план, който може да а реалност, ако се използват правилно възобновяемите енергийни източници като вода, въздух, слънчева енергия и постоянно да се намали употребата на био горива.

Планът всъщност поставя акцент върху употребата на въздуха, водата и слънцето за генерирането на енергия. Докато системите, задвижвани от въздух и слънчева енергия поемат по-големия товар, то приносът на около 90% от необходимата енергия, геотермални и хидро източници все поотделно ще допринесе около 4% и останалите 2% ще бъдат осигурявани от силата на водните приливи и отливи.

Коментари:

  1. Ira Georgieva каза:

    Подкрепям идеята, че възобновяемите източници през следващите десетилетия трябва да са спасителния пояс и шанс за едно по-светло бъдеще.
    Пожелавам си да реализирам проект и да бъда полезна!

Споделете вашето мнение

Connect with Facebook

*